Biciklistička staza spaja Mačvansku Mitrovicu i Zasavicu

Radovi na asfaltiranju biciklističke staze na putu Mačvanska Mitrovica – Zasavica 2 u okviru razvoja cikloturizma na teritoriji Sremskog okruga privode se kraju.

Sredstva u ukupnoj vrednosti 23 miliona dinara namenjena su infrastrukturnim radovima na pojačanom održavanju puta razdvajanjem motornog i biciklističkog saobraćaja na deonici postojeće saobraćajnice Mačvanska Mitrovica – Zasavica 2. Nova biciklistička staza puno će značiti kako meštanima ova dva naseljena mesta, tako i radnicima Brodogradilišta Vahali. Pored toga, projekat je od izuzetnog značaja za razvoj cikloturizma, zbog povezivanja grada sa teritorijom zaštićenih prirodnih dobara, odnosno, Specijalnim rezervatom prirode Zasavica.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Tomislava Jankovića, koji je sa predsednikom Mesne zajednice Zasavica 2 Miroslavom Marićem danas obišao radove, uskoro će biti postavljena i sva neophodna signalizacija, a staza će biti deo Savske biciklističke rute koja povezuje zemlje bivše Jugoslavije.

Projekat zajedno finansiraju Grad Sremska Mitrovica, Pokrajinski sektretarijat za privredu i turizam, Ministartvo trgovine, turizma i telekomunikacija i švajcarska razvojna agencija SDC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*