Отворене пријаве за 6. Румски полумаратон

Спортски савез општине Рума, организатор ове спортско-рекреативне манифестације, за професионалне и рекреативне тркаче, као и за заљубљенике у здрав живот, припрема 6. Румски полумаратон. Ново издање ове манифестације одржаће се 21. септембра на улицама Руме.

Старт полумаратонске трке (21,0975 km), штафетне трка (3×7 km) као и ДДОР трке задовољства (7 km) заказан је у 16.00 часова.

Старт/финиш зона за све тркаче налазиће се на Градском тргу у самом центру града.

Траса 6. Румског полумаратона је непромењена у односу на прошле године. Трчаће се централним румским улицама, трасом која је званично сертификована, брза и равна, обележен је сваки километар. Стаза поседује А сертификат Светске атлетске федерације – трка на 21,097 km.

Пријаве су у току, па се сви заинтересовани тркачи позивају да на време обезбеде своје место, а пријаве се врше путем сајта trka.rs. Сви учесници на поклон ће добити специјалне тркачке мајице и торбе, а они који заврше трке биће награђени медаљама. Према мишљењу многобројних спортиста и рекреативаца, Румљани су се показали као добри домаћини и то је управо један од добрих разлога за уцртавање Румског полумаратона на мапи тркачког света, оно што иде у прилог том мишљењу јесте Банкет за све тркаче након проглашења победника.

Здравствена заштита свих учесника обезбеђена је на целокупној траси и у циљу трке, а покровитељ 6. Румског полумаратона је Општина Рума.

И ове године, шести пут за редом у Руми, у оквиру Румског полумаратона најмлађи и најслађи такмичари на Градском тргу са почетком у 18:15 часова пузаће НЕОН бамбини маратон. Ово је дечија трка намењена малишанима до 2 године. Дужина стазе коју наши најмлађи маратонци треба да препузе је 4,5 метара (асоцијација да је Рума град на 45 географској паралели). Пријаве су бесплатне, а поред награда за најбрже бебе, сви учесници пузеће трке добиће поклоне од спонзора.

За сва додатна питања у вези трке, организације, смештаја и других информација пишите на savezsportova.ru@gmail.com, пратите званичан ФБ налог: Спортски савез општине Рума и Румски полумаратон, као и званичан налог на Инстаграму како бисте били правовремено информисани, такође можете нам се обратити и путем наведених друштвених мрежа или пак доћи лично, наша адреса је Вељка Дугошевића 100, Рума.

 

Извор/ Општина Рума