Pomoć opštine invalidima-sportistima Pomoć opštine invalidima-sportistima
Opština Inđija finansira i pomaže organizacijama u kojima se okupljaju invalidna lica pa je tako jedna od njih i Društvo za sport i rekreaciju... Pomoć opštine invalidima-sportistima

Opština Inđija finansira i pomaže organizacijama u kojima se okupljaju invalidna lica pa je tako jedna od njih i Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija. To društvo godinama unazad beleži dobre rezultate na različitim takmičenjima na nivou Pokrajine i Republike a kako kaže Milan Pilja, predsednik pomenute organizacije, troškovi putovanja na takmičenja finansiraju se putem projekata iz opštinskog budžeta.  Veliku zahvalnost duguju lokalnoj samoupravi koja je prepoznala značaj društva za sport i rekreaciju invalida, kao i Pokrajinskom savezu, kaže Pilja.

Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija postoji četiri decenije, a kako ističe predsednik Pilja redovni je član od osnivanja.

-U to vreme kada je savez osnovan, ja sam osnovao šahovski klub “Sloga” koji postoji od osnivanja organizacije. Sada u okviru naše organizacije postoji nekoliko društava među kojima su “Veljko Vlahović”, “Heroj Pinki” , društvo gluvonemih i još neka.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar