Pomoć opštine invalidima-sportistima

Opština Inđija finansira i pomaže organizacijama u kojima se okupljaju invalidna lica pa je tako jedna od njih i Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija. To društvo godinama unazad beleži dobre rezultate na različitim takmičenjima na nivou Pokrajine i Republike a kako kaže Milan Pilja, predsednik pomenute organizacije, troškovi putovanja na takmičenja finansiraju se putem projekata iz opštinskog budžeta.  Veliku zahvalnost duguju lokalnoj samoupravi koja je prepoznala značaj društva za sport i rekreaciju invalida, kao i Pokrajinskom savezu, kaže Pilja.

Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija postoji četiri decenije, a kako ističe predsednik Pilja redovni je član od osnivanja.

-U to vreme kada je savez osnovan, ja sam osnovao šahovski klub “Sloga” koji postoji od osnivanja organizacije. Sada u okviru naše organizacije postoji nekoliko društava među kojima su “Veljko Vlahović”, “Heroj Pinki” , društvo gluvonemih i još neka.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*