Uspešni inđijski invalidi

Opštinska organizacija za sport i rekreaciju invalida Inđije postoji više od četiri decenije i broji oko 200 članova, od kojih je njih 50 aktivno. Većina njih veoma su aktivni tokom godine te se takmiče u svim sportskim disciplinama i postižu zapažene rezultate, pogotovo u šahu i streljaštvu.

Milan Pilja, predsednik ove organizacije ističe da društvo okuplja članove svih starosnih dobi te da na takmičenjima godinama unazad beleže izzetno dobre rezultate.

-Presrećan sam I veoma zadovoljan rezultatima koje naše Društvo postiže. U okviru naše organizacije imamo skoro sve sportove u kojima se takmičimo, kako na međuopštinskim tako i na pokrajinskim i republičkim takmičenjima- rekao je Pilja.

-Prema kalendaru Sportskog saveza invalida Vojvodine u toku godine se održavaju takmičenja u sledećim disciplinama: pikado, kuglanje, šah, atletika, sportski ribolov, viseća kugla, plivanje,sedeća odbojka, streljaštvo i stoni tenis kaže Pilja i dodaje:

-Naša organizacija u toku godine učestvuje u svim sportskim takmičenjima i dobri smo u svim disciplinama. Jedno vreme smo jako dobri u atletici,  ali smo poslednjih godina najuspešniji u šahu.

-Možemo se pohvaliti velikim brojem pehara i medalja, a skoro svake godine neko od naših članova osvoji zlato ili srebro. Takođe moram da napomenem da smo poslednjih nekoliko godina postigli veliki uspeh u streljaštvu, za koji je zaslužan naš član Milan Gaćeša.

Kako je istakao Pilja za kraj, stuacija sa koronom je poremetila sve pa I takmičenja u kojima učestvuju oni ali se nadaju da će se ova situacija brzo promeniti te da će se vratiti na sportske terene.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*