Igor Mirović: Srem je jedno veliko gradilište

Gradilište u Čortanovcima, gde su u toku radovi na izgradnji tunela i vijadukta, na deonici pruge Beograd – Budimpešta, trenutno predstavlja najveće gradilište u Srbiji i ponosni smo na to što se već sada jasno vidi da ćemo za tri i po do četiri godine za dvostruko manje vremena putovati od Novog Sada do Beograda – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Nakon obilaska gradilišta u Čortanovcima, predsednik Mirović rekao je da je ponosan što se baš u Sremu izvode ovako obimni radovi i što se realizacija ovog, strateški značajnog projekta, odvija u okviru planiranih rokova.

– Ovo je veliki projekat, koji će biti na korist građanima. Kada kompletna deonica bude gotova biće olakšan transport robe, putovanje ljudi, što će doprineti unapređenju turizma, samim tim i razvoju Srbije, AP Vojvodine i svih opština koje se nalaze na trasi pruge – ocenio je predsednik Mirović, istakavši zadovoljstvo saradnjom srpskih i ruskih kompanija na ovom projektu.

– Razvoj i ulaganje u železnicu sinonim je za modernu Srbiju – izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, uz ocenu da je ovo najzahtevnije gradilište u železničkoj infrastrukturi, ali ujedno i najbolja slika Srbije koja se sve više razvija.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin rekao je da je efikasnost srpskih i ruskih kompanija na ovom velikom gradilištu simbol razvoja i unapređenja saradnje na obostranu korist.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*