Filmski Front: Produžen rok za slanje filmova

Zbog velikog interesovanje, Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front produžio je rok za slanje filmova.

– Pristigao je veliki broj filmova, a posebno iz regiona. Na tragu smo da oborimo rekord Fronta i zato smo produžili rok za slanje filmova na 21. septembar – objašnjava predsednica Kino kluba Novi Sad Nina Latinović.

Festival, koji se u Novom Sadu tradicionalno održava poslednjeg vikenda u oktobru, prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove. Uslovi konkursa su da maksimalna dužina filma bude 30 minuta i da je produciran ove ili prošle godine.

– Zvanične selekcije glavnog programa ne menjamo, a u prateći program uvodimo novitete. Pored horor filmova koje smo prikazivali iza ponoći, naša publika ove godine može da očekuje i program dugometražnih dokumentarnih filmova, kao i filmske radionice. Takođe, ove godine uvodimo još jedan dan, pa će festival trajati do nedelje – rekla je Latinović.

Za više informacija o prijavljivanju filmova posetite zvaničan sajt festivala (filmfront.rs).

Filmskom Frontu, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, ovo će biti šesnaesto izdanje, a uprkos teškoćama u finansiranju i preobražajima koje je festival prošao, organizatori najavljuju još veće i bolje izdanje ove godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*