Колона више од 45 возила Кфора на северу, у правцу Јариња! Симић: Треба снаге да усмере ка југу!

Више од 45 возила Кфора ушло је, на север Косова и Метохије, нешто пре 10.00 часова, а крећу се у колони и, према информацијама са терена, иду у правцу Јариња.

Pored borbenih vozila, nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica.
Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju vojske Kosova, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći.
Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu „suvereno odlučuje“Priština. U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.

Портпарол КФОР-а Винћенцо Грасо  изјавио је за телевизију Мост  да се ради о рутинској војној вежби, koje su se i ranije održavale, kao i da civilno stanovništvo nema razloga za brigu. Vinćenco nije odgovorio na pitanje gde je krajnja destinacija vozila KFOR-a, kao ni koliko će njihove aktivnosti da traju.

Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је за нашу телевизију da ukoliko je KFOR-u stalo do bezbednosti Srba, ali i ispunjena mandata koji mu je poveren, rezolucijom SBUN 1244, trebalo je te snage da usmere ka jugu i u srpskim sredinama, a ne prema centralnoj Srbiji.

Извор: ТВ Мост

 

http://www.tvmost.info/post/kolona-vise-od-45-vozila-kfora-na-severu-u-pravcu-jarinja-simic-treba-snage-da-usmere-ka-jugu-video

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*