Voda za piće u Sremskoj Mitrovici zdravstveno ispravna Voda za piće u Sremskoj Mitrovici zdravstveno ispravna
Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu, poruka je koju su nadležni uputili sa zajedničke konferencije za medije koju su organizovali JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica i... Voda za piće u Sremskoj Mitrovici zdravstveno ispravna

Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu, poruka je koju su nadležni uputili sa zajedničke konferencije za medije koju su organizovali JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica i Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Prema rečima šefice interne laboratorije JKP „Vodovod“ Anice Ilibašić, da nema redovnog preventivnog održavanja mreže, ulaganja u postrojenje za preradu vode, kao i preventivnog ispiranja i dezinfekcije mreže i zamene dotrajalih cevovoda, ne bi bilo ni kvalitetne vode za piće.

Dr Zinaida Sretenović, načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje napominje da se u laboratorijama Zavoda za javno zdravlje rade mesečne kontrole vode i da do sada nije bilo problema sa higijenskom ispravnošću vode za piće. Prednost mitrovačkog „Vodovoda“ je i u tome što u svom sastavu ima i fabriku za preradu vode.

Podršku radu mitrovačkog „Vodovoda“ daje i lokalna samouprava, te je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić naglasio da Grad kontinuirano ulaže sredstva u lokalni vodovod, kako bi se smanjili gubici na mreži i poboljšao kvalitet vodosnabdevanja.

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar