Voda za piće u Sremskoj Mitrovici zdravstveno ispravna

Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu, poruka je koju su nadležni uputili sa zajedničke konferencije za medije koju su organizovali JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica i Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Prema rečima šefice interne laboratorije JKP „Vodovod“ Anice Ilibašić, da nema redovnog preventivnog održavanja mreže, ulaganja u postrojenje za preradu vode, kao i preventivnog ispiranja i dezinfekcije mreže i zamene dotrajalih cevovoda, ne bi bilo ni kvalitetne vode za piće.

Dr Zinaida Sretenović, načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje napominje da se u laboratorijama Zavoda za javno zdravlje rade mesečne kontrole vode i da do sada nije bilo problema sa higijenskom ispravnošću vode za piće. Prednost mitrovačkog „Vodovoda“ je i u tome što u svom sastavu ima i fabriku za preradu vode.

Podršku radu mitrovačkog „Vodovoda“ daje i lokalna samouprava, te je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić naglasio da Grad kontinuirano ulaže sredstva u lokalni vodovod, kako bi se smanjili gubici na mreži i poboljšao kvalitet vodosnabdevanja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*