Ruma: Počinje „Art Trema Fest“

Pozorišni festival „Art Trema Fest“, događaj koji obeležava kulturnu scenu u Sremu, održava se po 21. put u Rumi i to od 22. do 25. marta.

Za četiri festivalska dana Rumljani imaju mogućnost da vide osam predstava, od toga šest u takmičarskoj konkurenciji i dve revijalnom delu programa, a „Tremu u martu“ obeležiće i mnoštvo kreativnih propratnih sadržaja. Za nagrade će se takmičiti predstave Kulturnog centra Novi Sad, Akademije umetnosti iz Beograda, Drama Teatra iz Loviča, Bugarska, HNK iz Mostara, Artopije iz Skoplja i Akademije primenjenih umetnosti iz Rijeke.

„Art Trema Fest“ će sutra započeti izložbom „Pozorišni svetlopisi“ od portreta do scenskog pokreta – Pozorišnog muzeja Vojvodine i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Izložba će biti upriličena u Zavičajnom muzeju u Rumi, a otvaranje je u 18.00 časova. Pola sata nakon toga u velikom holu Kulturnog centra „Brana Crnčević“ festival će biti i svečano otvoren, a u 19.00 časova na velikoj sceni biće odigrana predstava „RUMA – RUMA“ Community Art – Gradsko pozorište Ruma. U 21.00 sat, na kamernoj sceni, biće odigrana predstava „Naše Mesto“ Kulturnog centra Novi Sad i teatra 34.

O nagradama 21. „Art Trema festa“, odlučivaće stručni žiri koji će činiti Zijah Sokolović, dramski umetnik, mr Miroslav Radonjić, teatrolog i Goran Cvetković, reditelj i pozorišni kritičar. Ulaznice se mogu kupiti po povoljnim cenama, komplet ulaznica za osam predstava iznosi 1.400 dinara, dok je pojedinačna ulaznica 250 dinara. Ulaznica za predstavu u čast nagrađenih koštaće 500 dinara.

U ovogodišnji festival uključene su sve ustanove kulture iz Rume, a organizator je Gradsko pozorište „Ruma“. Pokrovitelji rumskog pozorišnog festivala su Opština Ruma, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*