Udruženje žena “Etnodom gorocvet” iz Inđije učestvuje u republičkim javnim radovima Udruženje žena “Etnodom gorocvet” iz Inđije učestvuje u republičkim javnim radovima
Članice Udruženja „Etno dom Gorocvet“ iz Inđije učestvuju u republičkim javnim radovima koji se tiču izrade azbuka u zlatovezu. U pitanju su predmeti koji... Udruženje žena “Etnodom gorocvet” iz Inđije učestvuje u republičkim javnim radovima

Članice Udruženja „Etno dom Gorocvet“ iz Inđije učestvuju u republičkim javnim radovima koji se tiču izrade azbuka u zlatovezu. U pitanju su predmeti koji se kasnije koriste za protokolarne posete članova Vlade Republike Srbije. Javni radovi su počeli 01. juna i traju do kraja septembra tekuće godine.

Pomenuti predmeti se kasnije uramljuju i koriste kao pokloni u protokalarnim posetama članova Vlade RS. U ovim javnim radovima učestvuje pet članica Udruženja – Milena Radojičić, Svetlana Šovljanski, Tijana Miljković, Milica Nikolin i Jovanka Šovljanski, predsednica Udruženja koja ističe da su na osnovu njihovih ranijih iskustava stekli pravo da učestvuju u pomenutim javnim radovima. Sa istim projektom aplicirali smo i kod Opštine Inđija.

Od Opštine Inđija Udruženje „Etnodom Gorocvet“ za isti projekat , koji nosi zvaničan naziv „Promocija domaće radinosti kroz tradicionalne rukotvorine kao ekskluzivni poklon“ dobilo je sredstva u iznosu od 200. 000 dinara. Za razliku od republičkog , pomenuti projekat kako kaže Jovanka Šovljanski, podrazumeva izradu minijatura čirilične azbuke sa srednjovekovnim motivima frizova i fresaka naših manastira.

Za kraj Šovljanski ističe da planiraju izložbu radova za kraj septembra, čime će zaokružiti ceo ciklus koji se tiče javnih radova i sprovođenja projekta koji finansira Opština Inđija uz napomenu da njihove članice nastavljaju sa edukacijama po celoj našoj zemlji kako bi unapredile rad Udruženja.

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar