Kampanja za promociju kulturne baštine Srbije „Kultura na dar IV“:filmom i fotografijom o svom mestu

Društvo za akademski razvoj četvrtu godinu zaredom pokreće kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji pod nazivom Kultura na DAR IV koja će trajati od 1. septembra do 1. novembra 2016. godine. Cilj kampanje je očuvanje i promocija kulturne baštine u Srbiji i podsticanje što većeg broja građana da se aktivno uključe.

Osnovna ideja je da građani i građanke Srbije snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Prvi put se ove godine organizuje posebna kategorija FOTOGRAFIJA, što znači da će priliku za učešće imati i oni koji više vole ovakav vid umetnosti i predstavljanja kulturnih dobara od filma. Učešće u ovoj kampanji nije ograničeno godištem, ni polom, kao ni brojem autora ili autorki, već je najbitniji film, odnosno, fotografija koji bi trebalo da budu osmišljeni tako da predstave mesta, ljude i događaje na najbolji mogući način. O najuspešnijim filmovima odlučuje stručni žiri, ali i publika svojim glasovima.

Prošle godine je u ovoj kampanji učestvovalo 28 filmova, kada je nagrađeno 6 filmova, po oceni žirija i po oceni publike u tri kategorije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*