Udruženje žena „Etnodom gorocvet“ iz Inđije učestvuje u republičkim javnim radovima

Članice Udruženja „Etno dom Gorocvet“ iz Inđije učestvuju u republičkim javnim radovima koji se tiču izrade azbuka u zlatovezu. U pitanju su predmeti koji se kasnije koriste za protokolarne posete članova Vlade Republike Srbije. Javni radovi su počeli 01. juna i traju do kraja septembra tekuće godine.

Pomenuti predmeti se kasnije uramljuju i koriste kao pokloni u protokalarnim posetama članova Vlade RS. U ovim javnim radovima učestvuje pet članica Udruženja – Milena Radojičić, Svetlana Šovljanski, Tijana Miljković, Milica Nikolin i Jovanka Šovljanski, predsednica Udruženja koja ističe da su na osnovu njihovih ranijih iskustava stekli pravo da učestvuju u pomenutim javnim radovima. Sa istim projektom aplicirali smo i kod Opštine Inđija.

Od Opštine Inđija Udruženje „Etnodom Gorocvet“ za isti projekat , koji nosi zvaničan naziv „Promocija domaće radinosti kroz tradicionalne rukotvorine kao ekskluzivni poklon“ dobilo je sredstva u iznosu od 200. 000 dinara. Za razliku od republičkog , pomenuti projekat kako kaže Jovanka Šovljanski, podrazumeva izradu minijatura čirilične azbuke sa srednjovekovnim motivima frizova i fresaka naših manastira.

Za kraj Šovljanski ističe da planiraju izložbu radova za kraj septembra, čime će zaokružiti ceo ciklus koji se tiče javnih radova i sprovođenja projekta koji finansira Opština Inđija uz napomenu da njihove članice nastavljaju sa edukacijama po celoj našoj zemlji kako bi unapredile rad Udruženja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*