U Kulturnom centru u Rumi u toku Rumski likovni salon U Kulturnom centru u Rumi u toku Rumski likovni salon
Pred kraj decembra u holu Kulturnog centra „Brana Crnčević“ otvoren je 20. Rumski likovni salon. Tročlani žiri u sastavu Branislav Crvenković – akademski vajar, Željko Radić – akademski... U Kulturnom centru u Rumi u toku Rumski likovni salon

Pred kraj decembra u holu Kulturnog centra „Brana Crnčević“ otvoren je 20. Rumski likovni salon. Tročlani žiri u sastavu Branislav Crvenković – akademski vajar, Željko Radić – akademski vajar i Dušan Čavić – slikar, doneo je odluku da prvu nagradu dodeli Miroslavu Savkovu.

Salon je tokom svih ovih godina pokrenuo mnoge ljude, naročito politikom nagrađivanja jer je prva nagrada ustvari izložba u Kulturnom centru, rekla je na otvaranju selektorka Ljiljana Vojvodić.

– Ove godine je Salon vizuelno mnogo uverljiviji sa više kolorita i života, sa više različitih tehnika, od grafike, slike, kolaža, skulpture, fotografije… Mnogo je kvalitetniji u odnosu na prethodne i drago mi je što se ono što radimo 20 godina pokazalo na ovaj jubilej na pravi način – izjavila je Ljiljana Vojvodić.

Drugo mesto pripalo je Bojanu Maksimoviću, a treće mesto Stefan Mihailović.
Autori koji su dobili pohvale su: Jadranka Dimitrijević, Predrag Peđa Jovović, Jovan Savić, Mira Kosanović, Predrag Kovačić, Dejan Simeunović. Izložba je otvorena do 19. januara.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar