Novi pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja je donelo novi pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi.

Po novom pravilniku, zahteve mogu da podnose pravna lica, preduzetnici i fizička lica – nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, koja ispunjavaju uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pravo na podsticaje za tov junadi ostvaruje se za najmanje tri grla tovne junadi po podnetom zahtevu.

Pravo na podsticaje za tov svinja ostvaruje se za najviše 5.000 grla tovnih svinja po registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu u toku jedne kalendarske godine.

Zahtev za podsticaje u 2019. godini podnosi se u periodu od 1. februara do 31. jula tekuće kalendarske godine, ako su grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. oktobra 2018. godine do 30. juna 2019. godine.

Zahtev za podsticaje podnosi se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše do tri zahteva u navedenom periodu, a za isto grlo zahtev za podsticaje može da se podnese jednom za jednu kalendarsku godinu, po završetku tova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*