Instalirana interaktivna učionica Instalirana interaktivna učionica
U ŠOSO “Anton Skala” u Staroj Pazovi instalirana je interaktivna učionica koju je donirao privatni partner opštine, Mađarska firma Smart Energy Investment. Od sada... Instalirana interaktivna učionica

U ŠOSO “Anton Skala” u Staroj Pazovi instalirana je interaktivna učionica koju je donirao privatni partner opštine, Mađarska firma Smart Energy Investment. Od sada deca sa smetnjama u razvoju imaju pristup nastavi na olakšan način. ,,Interaktivna 3D učionica za rad u školi i u virtuelnom okruženju za učenje na daljinu” je unapređen sistem tehnologije adaptiran potrebama obrazovanja u 21. veku, a nastava je učenicima sada zanimljivija i efikasnija.  

AT Interaktivna 3D učionica raspolaže sa 130 različitih interaktivnih projekcija među kojima su: pod prostorije se pretvara u površinu za rad, učenje, zabavu, fokusiranje pažnje, vežbe koordinacije motorike. Zidovi učionice su osetljivi na dodir i predstavljaju sredstvo za nastavu, a nastavnik predaje pomoću najmodernije tehnike prikaza nastavnih jedinica.  Lekcije se prenose interaktivnim sadržajem gde su slike, video materijali kompjuterski generisani 3D prikazima i sve to uz mogućnost korišćenja 3D naočara, a učenici dobijaju i treću dimenziju projekcije uz mogućnost dodira i upravljanja materijalom.

,,Deca mogu da budu u učionici ili kod kuće, a nastavnici mogu da pripreme nastavne lekcije i u nekoliko jednostavnih koraka od elektronskih udžbenika mogu da naprave interaktivne digitalne knjige koje se dopunjuju slikama, crtežima, obrazovnim video i audio snimcima, kao i interaktivnim 3D modelima i zadacima. Na računaru kod nastavnika se kreira  virtualna učionica i u nju se pozivaju učenici. Nastavnik uvek vidi koji su se učenici priključili radu i ima mogućnost da vidi sliku ekrana učeničkog uređaja kako bi mogao da proveriti da li svako adekvatno napreduje sa svojim zadacima. Obuku su nastavnici imali tokom instalacije i postavke učionice. Sistem može naknadno da se i nadograđuje po potrebi elementima senzorne integracije, sa uzbuđenjem nam je ispričala direktorka ŠOSO ,,Anton Skala” Tanja Todorović.

Direktor firme Smart Energy Investment Obrad Tadić ističe značaj solidarnosti, ali i sreće koju je video na dečijim licima kada tokom učenja. Ovo je jedna od donacija koju je ova firma uručila sredinama gde je bilo potrebe, a ova u Staroj Pazovi je posebna, jer značajno olakšava rad u toku pandemije Covid 19 i mera socijalnog distanciranja.

Deca sa IOP1 i IOP2 od sada mogu da uče po najvećim svetskim standardima koristeći ovu najsavremeniju tehnologiju.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je finansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar