Potrebno:
150 mineralne gazirane vode
50 ml ulja
1 kašičica suvog kvasca
1 ravna kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
1/2 kašičice belog luka u granulama
320 g brašna
1 jaje
susam i lan
U sud sipajte mlaku mineralnu gaziranu vodu. Dodajte kvsaca, šećer i kašičicu brašna. promešajte i ostavite minut. Nakon toga dodajte ulje, beli luk u granulama, so i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da nadođe.
Nakon tog vremena testo podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite, urolajte i još malo izdužite, tako da bude malo duži od drvenog štapića. Testo uvijte oko njega i prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Na isti način napravite i od preostalog testa. Ostavite 20 minuta.
Nakon tog vremena, premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili lanom.
Pecite na 200 °C, 15-20 minuta.
Leave a Reply