Otvoren  Konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premije osiguranja useva, plodova, višegodisnjih zasada, rasadnika i životinja

Agencija za ruralni razvoj u Sremskoj Mitrovici  raspisala je Konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premije osiguranja useva, plodova, višegodisnjih zasada, rasadnika i životinja u ovoj godini. Registrovanim gazdinstvima je na raspolaganju pet miliona dinara, a maksimalan iznos sredstava po jednom gazdinstvu je 20 hiljada dinara. Konkurs je otvoren do 15. novembra ove godine.

Da bi i ove godine imali sigurniju proizvodnju, poljoprivrednci treba da osiguraju svoje useve. U tome imaju pomoć sremskomitrovačke Agencije za ruralni razvoj, koja je obezbedila pet miliona dinara za podsticaje za premije osiguraanja useva plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja u ovoj godini.

Osiguranje useva postalo je veoma važno u poljoprivrednoj proizvodnji što pokazuje i inetersovanje poljoprivrednika iz predhodnih godina. Upravo zbog toga ovaj konkurs je jedan od najznačajnijih.

Ovome dodajmo podatak da je za premije osiguranja useva  i životinja obezbedjeno 20 %, a za osiguranje povrtarskih i voćarskih biljnih vrsta i vinove loze 10 %. Recimo i to da je konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premije osiguranja  useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja traje do 15. novembra ove godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*