Ruma: Rukometaši na pripremama za Evropsko prvenstvo

Muška rukometna kadetska reprezentacija Srbije u rumskom sportskom centru se priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se održava u Hrvatskoj, od 11. do 21. avgusta. U pitanju je prvi deo priprema, a mladi igrači rođeni 1998.godine u Rumi su do3. avgu sta.

Treneri Nenad Maksić i Aleksandar Savić su se opredelili za 18 igrača od kojih će 17 putovati na Evropsko prvenstvo. Na spisku reprezentacije je i jedan rukometaš iz rumske opštine, Marko Došen član šabačke „Metaloplastike“ i dojučerašnji igrač hrtkovačke „Sloge“.

rukomet trening

Pripreme kadetske reprezentacije Srbije finansijski je podržala i Opština Ruma. Iz opštinskog budžeta izdvojeno je 100.000 dinara za sufinansiranje boravka u Rumi. Trener Srbije i bivši proslavljeni reprezentativac Nenad Maksić smatra da bi i druge lokalne samouprave trebale da slede primer Opštine Rume i pomognu mlađe selekcije i dodaje da su uslovi u Rumi fenomenalni, a da je ova generacija mladih rukometaša jedna od najtalentovanijih.

-Idemo korak po korak i cilj nam je da u Hrvatskoj prođemo u grupnu fazu, a zatim ćemo stremiti ka većim uspesima. Igrači su zdravi, postoje neke manje „rukometne“ povrede, ali sve u svemu, zdravi smo. Vodićemo na Evropsko prvenstvo 17 igrača, mada postoji mogućnost i da odemo sa svih 18 rukometaša, koliko ih je sada na pripremama- izjavio je Maksić.

Kapiten kadetske reprezentacije Srbije Milan Jovanović veruje da srpski tim može do medalje i smatra da će prav utakmica sa Poljacima sigurno biti najteža.  Srpski tim će na Evropsko prvenstvo otputovati 10. avgusta, a posle Rume, drugi deo priprema će obaviti u Beohgradu. Orlići se nalaze u grupi D sa Nemačkom, Poljskom i Portugalijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*