Ruma: Prijem za rukometnu reprezentaciju

Kadetska muška, rukometna reprezentacija završava drugu fazu priprema u Rumi. Susret s prvim čovekom rumske opštine Slađanom Mančićem je upriličen u Gradskoj kući da bi se razmenila mišljenja o uslovima, smeštaju, sportskoj infrastrukturi i ostalim detaljima koji su bitni za naše reprezentativce.

Najbolji mladi igrači rođeni 1998. godine završili su pripreme i samim tim boravak u Rumi. Izbor njih samih i njihove uprave nije prvi put pao na Rumu. Prošle godine su se u ovom sremskom gradu pripremali juniori. Najbitnije u ovom trenutku je da se spremno dočeka evropsko kadetsko prvenstvo u Hrvatskoj, kaže Vladica Spasojević, koordinator muških rukometnih selekcija Srbije, a Ruma ima dobru sportsku infrastrukturu.

rukometasi plaketa

Poslednje izdvajanje u finansijskom smislu za bolje sportske uslove u opštini bilo je ovih dana, 16 miliona dinara iz opštinske kase, kaže predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić.

Opština Ruma je sufinansirala i boravak ovih momaka u Rumi, iznosom od 100.000,00 dinara. Na spisku reprezentacije je i jedan rukometaš iz naše opštine, Marko Došen, član šabačke „Metaloplastike“ i dojučerašnji igrač hrtkovačke „Sloge“. Srpski tim će na Evropsko prvenstvo otputovati 10. avgusta. Orlići se nalaze u grupi D sa Nemačkom, Poljskom i Portugalijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*