Ruma: Danas odbojkaška utakmica državnih prvakinja Srbije sa rumunskom ekipom

Danas u 18.00 časova u Sportskom centru u Rumi igra se utakmica u kojoj se susreću aktuelne državne prvakinje Srbije, odbojkašice Vizure, sa rumunskom ekipom Lugoža.

– S obzirom na to da je Ruma naš novi dom, nadam se da ćemo osvojiti rumsku publiku. Ja sam ovde već dolazila sa reprezentacijom pa mi je poznato kakvi su uslovi za treniranje i igranje. Nastavljamo borbu za trofeje, rekla je zamenica kapitena, odbojkašica Sara Lozo.

Predstojeća utakmica je kvalitetna provera za igračice Vizure, kaže šef stručnog štaba šampionki, Dejan Desnica, jer su protivnice prošle sezone osvojile rumunski plej-of.

– Na pripremnim utakmicama brusimo formu pred prvu veliku utakmicu koja nas očekuje, a to je Superkup, koji igramo protiv pobednika Kupa pazovačkog „Jedinstva“, 10. oktobra u Rumi. Ove sezone u odbranu titule krećemo bez samo jedne igračice, koja je pronašla inostrani angažman i želimo već na startu da pokažemo pravo lice pred našom publikom. Rumu osećamo kao naš grad i verujemo da će naše mlade igračice imati „vetar u leđa“ sa tribina, poručio je Desnica.

Tehničar OK „Vizure“ Aleksandra Ćirović veruje da bi „ajkulice“ ove godine mogle i do sva tri domaća trofeja, ali i da je mlada ekipa spremna za evropske izazove.

– Iskoristila bih priliku da pozovem građane Rume da nas podrže na utakmicama koje ćemo igrati ovde. Naš klub je sada deo Rume i pošto sam, kao i Sara Lozo, bila deo reprezentacije koja se pripremala u Rumi, mogu da kažem da mi se grad veoma sviđa i da je podrška sa tribina bila sjajna. Nema razloga da tako ne bude i dalje. Garantujem da ćemo dati sve od sebe i dostojno braniti i boje kluba i grb Opštine Ruma, naglasila je Aleksandra Ćirović, tehničar OK Vizure.

Trener Lugoža, Vrščanin Luka Valerijan, imao je samo reči hvale za srpskog šampiona pred sutrašnji duel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*