Novi Banovci: Srem u srcu

Sremci sa sve četiri strane Srema, a i šire, okupili su se na manifestaciji „Srem u srcu“ koja je održana  u Novim Banovcima, a ima za cilj očuvanje sremačkih običaja, tradicije, ali i starinskih jela i kolača. Organizatori manifestacije su UG „Eko ban“ iz Novih Banovaca i Turistička organizacija Opštine Stara Pazova, pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova.

2

     Svoje rukotvorine i hranu prikazalo je 22 izlagača, uglavnom udruženja žena iz staropazovačke, ali i drugih sremskih opština. Mada je većina izrazila želju da dobije neku od nagrada, ipak ističu da im je glavni cilj druženje i upoznavanje publike sa njihovim radom.

      – Ovo je prvi put da se organizuje ova manifestacija, a sudeći po odzivu udruženja i organizacija koje su ovde svoje rukotvorine prikazale kao izlagači, svakako će prerasti u tradicionalnu – kaže direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova Dragana Zorić-Stanojković.

15

Izbor za najlepši štand, najbolji kolač i ručak, kao i bogat kulturno-umetnički program, deo je programa ove manifestacije koja je završena koncertom grupe „Garavi sokak“.

– Opština Stara Pazova uvek podržava ovakve manifestacije i to će nastaviti i ubuduće. Ovo je zaista jedan lep događaj koji bi trebalo da se organizuje jednom godišnje – istakao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

14
Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova

Da li će zaista manifestacija postati tradicionalna zavisi od organizatora, ali ako je suditi po broju i utiscima posetilaca, ovo je samo početak nečega što će još dugo, dugo trajati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*