JKP „Komunalac“ Inđija: Ambiciozno u 2018. godinu

Inđijski JKP „Komunalac“ ambiciozno je zakoračio u 2018. godinu i to sa razlogom. Prema planu i programu tog preduzeća predviđene su kapitalne investicije i ulaganje u mehanizaciju što će doprineti kvalitetnijem pružanju usluga.
2017. godina bila je veoma uspešna za inđijski „Komunalac“ što potvrđuju i čelni ljudi ovog preduzeća. Ukratko- u prošloj godini realizovano je 19 kapitalnih investicija. Podmlađen je vozni park i kako kažu, uspostavljeni standardi u plaćanju obaveza prema pomenutom preduzeću. U ovu novu, 2018. godinu ušli su još ambicioznije. Godišnjim planom i programom, samo za nabavku nove mehanizacije, predviđeno je oko 25 miliona dinara.
„Ono što je veoma bitno jeste da moramo kupiti još jedan smećar da bismo uvek bili na visini zadatka, kako bismo u nekim prepodnevnim časovima očistili celu Inđiju, da ne kante ne budu celog dana na ulici. Moram se osvrnuti na privrednike, koji su naši vrlo bitni korisnci usluga i sa tim povećanjem broja kamiona ćemo im brže izlaziti u susret. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo i to da kupimo jedan usisivač za lišće“, rekao nam je Dušan Lemaić, v.d direktor JKP „Komunalac“ Inđija.
Pored mehanizacije u ovoj godini predviđene su kapitalne investicije u građevinske objekte. Na seoskom groblju u Maradiku gradiće se kapela, uskoro počinju radovi na izgradnji toaleta na groblju u Novim Karlovcima dok će na beščanskom groblju biti izgrađena hladnjača. Ove godine trebalo bi da se počne i sa rekonstrukcijom Gradske pijace u Inđiji.
„Već dugi niz godina se priča o rekonstrukciji pijace. Opština će raspisati nabavku za izradu projekta pijace i nadamo se da će do kraja 2018. godine barem početi njena izgradnja“ dodao je Lemaić. 
 Govoreći o projektu rekonstrukcije Gradske pijace, Lemaić se osvrnuo i na nedavno održanu licitaciju za davanje u zakup tezgi. Od 324, koliko ih ima ukupno, 80 je izlicitirano u Inđiji a 13 u Beški čime je, kako kaže, zadržan trend iz 2016. i 2017. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*