Inđija: Uručene zahvalnice učesnicima plivanja za Časni krst

U zgradi Opštine Inđija svečano su uručene zahvalnice učesnicima plivanja za Časni krst. Kako su istakli predstavnici lokalne samouprave, ova manifestacija postaće tradicionalna, a ujedno su najavili i izgradnju hrama u Jarkovcima, selu inđijske opštine gde je održano takmičenje i koje jedino nema bogomolju.

Predstavnici Opštine Inđija i zvanično su hteli da se zahvale svim učesnicima plivanja za Časni krst u Jarkovcima, kao i brojnim sponzorima, predstavnicima javnih preduzeća, pojedincima i Domu zdravlja- svima onima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije. Podsetimo, da su učešće uzela 23 takmičara, a među njima jedina pripadnica lepšeg pola- Jovana Janković, koja je ove godine i pobedila.

„Osećaj je zaista neverovatan, pre svega što sam bila jedina devojka i momci su se fenomenalno prema meni poneli. Jeste bilo hladno, ali to nikako nije umanjilo želju da uzmem učešće“, rekla je Jovana.

Inicijativa za organizovanje jednog takmičenja kao što je plivanje za Časni krst potekla je od Srpske pravoslavne crkvene opštine Ljukovo koja je ujedno i bila organizator.
Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak zahvalio se svim učesnicima kao i onima koji su pomogli u organizaciji i samom toku plivanja za časni krst na Jarkovačkom jezeru. On je tom prilikom najavio i skori početak izgradnje hrama u Jarkovcima, jedinom selu inđijske opštine u kojem do sada nije izgrađena crkva.
„Krećemo sa projektnom dokumentacijom i pronalaženjem lokacije za izgradnju crkve u Jarkovcima, jedinom mestu naše opštine koji nema hram i smatramo da je to apsolutno nedopustivo“, istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.
 Kako je istakao Gak kreće se u izradu projektne dokumentacije za izgradnju hrama u Jarkovcima. Ukoliko se reše sva pravno- imovinska pitanja i planska dokumentacija do juna ove godine, tada bi izgradnja hrama počela do kraja 2018., ukoliko ne, onda 2019. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*