Inđija: Ingas planira preuzimanje tržišta u Beški

Jedino mesto u inđijskoj opštini u kome Javno preduzeće Ingas iz Inđije ne distribuira gas jeste Beška, ali nadležni u ovom preduzeću nameravaju da to promene i u skorije vreme preuzmu ovo tržište. Aktuelni distributer u Beški je „Fermont“ iz Stare Pazove, ali po isteku ugovora koji imaju sklopljen sa mesnom zajednicom, očekuje se da će ih  Ingas  zameniti. Na jučerašnjoj sednici Skupštine Opštine Inđija prihvaćene su izmene i dopune u Programu rda JP Ingas za 2016. Godinu kojima će ovo biti i omogućeno.

–          Bešku planiramo da preuzmemo, do kraja godine pravimo plan preuzimanja tog tržišta. Beščani su veoma zainteresovani za ovo jer njihova mreža nije održavana kao ova u Inđiji – ističe direktor Ingasa Dušan Lemaić.

U cilju preduzimanja ovog poduhvata, Ingasu  je odobreno podizanje kredita koji će biti realizovan samo ukoliko zaista za to bude bilo potrebe.

–          Doneli smo odluku o potencijalnom zaduživanju s obzirom da JP Ingas ima strateški interes da preuzme snabdevanje gasa u Beški. Tu ima 2000 priključaka,  to uopšte nije mali broj korisnika, a želimo da i oni imaju dobro snabdevanje gasom kao i drugi stanovnici naše opštine. – kaže predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Plan je napravljen, ostaje još da u Beški istekne ugovor sa trenutnim distributerom gasa kako bi Ingas mogao da konkuriše i preuzme snabdevanje gasom domaćinstva i privredne korisnike u ovom mestu.

gasne stanice-v  GAS-v

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*