У марту почиње реконструкција најлошијег пута у општини Пећинци

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић саопштио је данас да је комплетна реконструкција најлошије деонице пута у пећиначкој општини, пута Шимановци – Деч – Прека калдрма – Ашања – Споменик, предвиђена за почетак марта ове године. Како је рекао, у телефонском разговору са директором Јавног предузећа „Путеви Србије“, Зораном Дробњаком, руководство пећиначке општине је обавештено да је ових дана у току израда предмера и предрачуна, како би радови на терену могли да почну већ у марту, чим то временски услови дозволе.

    „Изузетно нам је значајно то што смо од господина Дробњака лично добили обећање да ће се са реконструкцијом кренути већ почетком марта, јер је реч о деоници која је девастирана транспортом песка из Ашање, са експлоатације песка предузећа „Ашања песак“д.о.о, а за потребе изградње ауто-путева. Ово је тренутно најлошија деоница пута у нашој општини, која грађанима насеља која се налазе на овом путу, али и грађанима других насеља који овим путем одлазе на посао у Шимановце и Београд, представља велики проблем јер озбиљно угрожава безбедност у саобраћају“ – изјавио је председник Ђокић и подсетио да су обавезу комплетне реконструкције овог пута на себе још 2019. године преузели Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП „Путеви Србије“.

    „У међувремену, почетак радова на реконструкцији пута Ашања – Споменик је више пута одлаган, а након бројних ургенција које је пећиначка локална самоуправа упутила ресорном Министарству и Путевима Србије, сада имамо обећање господина Дробњака да ће радови почети већ почетком марта ове године“ – рекао је Ђокић и оценио да је ово изузетно добра вест за грађане пећиначке општине.

    Општинско руководство је искористило прилику да Зорана Дробњака информише и о томе да се транспортом песка из Ашање, овога пута за потребе изградње Фрушкогорског коридора, тренутно озбиљно нарушава стање деонице регионалног пута Ашања – Обреж – Огар – Доњи Товарник – Суботиште, као и локалног пута Суботиште – Брестач.

„Господину Дробњаку су достављене фотографије и видео снимци који потврђују тачност наших навода, а од њега смо добили уверавања да ће и ова деоница пута бити реконструисана у потпуности“ – казао је председник Ђокић.

Саопштење за јавност, Општина Пећинци

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*