Рума добија ваздухопловни комплекс – спортски аеродром

На последњој седници Скупштине Општине Рума одборници су донели одлуку о изменама и допунама Плана детаљне регулације Радна зона „Југ 2“ у Руми, а у циљу евентуалне будуће формирање и уређење ваздухопловног комплекса као и садржаја спорта, рекреације и туризма.

Како је појашњено у питању је ваздухопловни комплекс, односно ваздушни терминал спортског аеродрома. Како сазнајемо, комплекс би се градио у близини данашњег азила за псе – у близини улице Владимира Назора и пруге Београд – Загреб.

„Радна зона Југ 2 је зона која је била на неки начин запостављена. Међутим, с обзиром да постоји веома озбиљно интересовање једног инвеститора који је у преговорима, не са Општином, него са Владом РС, али да би се та инвестиција остварила неопходно је да изврши се промена што се тиче планске регулације, тако да смо ми ово усвојили управо да бисмо отворили могућност да се ти преговори наставе. Уколико се та инвестиција оствари, то ће бити веома значајна инвестиција“, рекао је Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума.