Мировић: Најбољим дипломираним студентима плаћена стручна пракса

„Деветнаест најбољих студената који су дипломирали на факултетима са седиштем у АП Војводини у претходној школској години, а који су на евиденцији Националне службе за запошљавање без радног искуства, добило је плаћену стручну праксу у покрајинским институцијама у трајању од 12 месеци“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Покрајинска влада је за ову намену издвојила 16 милиона динара. Током трајања стручне праксе стипендисти ће добијати 60.000 динара месечно.

„Намера Покрајинске владе је да студентима који су завршили факултет са највишим просеком омогућимо стручну праксу, а након тога и радни однос. Ценећи успех који сте постигли током студирања желимо да стручну праксу обавите у установама и организацијама чији је оснивач Покрајинска влада и да, уколико будете показали резултате будете и примљени у стални радни однос јер нам требају најбољи. Ово је важна одлука за Покрајинску владу и за вас јер тиме показујемо да поступамо према критеријумима и да ценимо труд и залагање које сте постигли током студирања“, истакао је Мировић након доделе уговора.

Мировић је подсетио да је Покрајинска влада на претходна два конкурса на стручну праксу примила укупно 46 најбољих студената од којих је дванаест радно ангажовано у покрајинским институцијама.

У Покрајинској влади, Клиничком центру Војводине, Туристичкој организацији Војводине, Покрајинском заводу за заштиту природе, Галерији ликовне уметности поклон збирка Рајка  Мамузића, стручну праксу која се спроводи у складу са покрајинским акционим планом запошљавања обављаће дипломци Марко Радић, Теодора Ћато, Тијана Вујић, Милица Тркуља, Ана Цветковић, Мина Тинтор, Тина Тешић, Милана Чурчић, Ања Вајагић, Алекса Митровић, Сара Кецман, Лана Катић, Катарина Буцу, Стефан Мијатовић, Адријана Варагић, Милан Мирковић, Милош Радовановић, Ана Багавац и Јана Јованов.

Пријему најбољих дипломаца присуствовао је и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.