Рибођорђева – специјалитет о којем прича Србија – Подсећа на Карађорђеву шницлу али је посна!

Рибођорђева шницла, изум младог кувара Јана Сича, главна је кулинираска тема о којој последњих дана прича цела Србија, нарочито од како је почео период Великог поста. О чему се заправо ради, открива Јано и каже:

„Било ми је потребно јело пред почетак поста да одговара јелевнику а да буде познато по свом називу“.

По свему судећи, ситуација се развила тако да Рибођорђева одговара не само јеловнику, већ и укусу гостију, а прети да буде главно јело на трпези предстојећим славама. О овом јелу се толико прича , те се Рибођорђева налази на сторијима и постовима друштвених мрежа па полако постаје вирална.

“ Јело је за кратко време привукло много пажње, месо рибе је богато водом па се очекује да није тако чврсто, али у овом случају сам успео да постигнем тај ефекат, објашњава Јано. Многи кулинарски мајстори не откривају тајне својих рецепата до краја али Јано ипак детаљно само за наш портал екслкузивно објашњава како је успео да направи ово сада већ тражено јело, и каже како прави Рибођореву:

„Користим филе рибе најчешће је то сом или ослић, биљни сир додајем по укусу, у надев стављам још житарице ,обрађено поврће, кус кус или киноу. Уместо јаја користим млевени лан натопљен у води и тако добијам везивну масу.
Рибођорђева се наравно обликује у ролу да подсећа на Карађорђеву шницлу , по чему је и добила назив. Ово јело се наравно похује и служи топло. Ово је прави погодак у који сам веровао“ истиче Јано Шиц креативни, млади кувар који се не либи да представи тајне прављења Рибођорђеве јер зна да су велики мајстори кулинарства упамћени по својим специјалитетима.