Рекордан буџет Општине Рума за наредну годину – 3,9 милијарди динара

Оштинско веће у Руми усвојило је предлог буџета за наредну годину, који би требало да буде усвојен на првој наредној седници Скупштине Општине Рума која је заказана за суботу 17. децембар.

Према речима председнице Општине Рума Александре Ћирић буџет за наредну годину је рекордан и износи 3,9 милијарди динара, што је према њеним речима, велики успех, али и велика одговорност у смислу расподеле средства за оне намене за које је неопходно.

„Крећемо у реконструкцију Павловачке улице. Радиће се у три фазе, прва фаза обухвата реконструкцију Павловачке улице до Владимира Назора, друга фаза је улица Владимира Назора до Индустријске улице и трећа фаза је од Индустријске до самог излаза, до „крила“. Очекујемо да ће у наредне две године Рума имати две фреквентне саобраћајнице које ће бити модерне. Очекујемо и да започнемо пројекат улице Вука Караџића која ће бити булеварског типа. Пројекте смо поделили у две буџетске године да би смо могли реализовати и имаће прилазе граду какве заслужујемо. У наредној години радимо и осветљење свих прилаза Руми тако да ће сви који улазе имати утисак да улазе у један развијен град што и јесмо“, рекла је Алекснадра Ћирић, председница Општине Рума.  

Председница је истакла да се настављају сви пројекти који су започети, као и улагања у јавна предузећа „Водовод“ и „Комуналац“.

„Комуналац добија још један аутоподизач. Започињемо рекултивацију наше градске депоније, имаћемо и помоћ Министарства за заштиту животне средине, општина ће издвојити 100 милиона динара, а остатак средстава добијамо од Министарства. И даље настављамо са одвожењем смећа на регионалну депонију, претоварна станица ће бити у функцији, отпад ће бити распоређиван и даље се одвози на регионалну депонију. Настављамо оно што смо започели у јануару ове године што се тиче екологије. Почињемо велика улагања у предузеће Водовод како би оно почело да обавља своју основна делатност у пуном капацитету. Наредне године им опредељујемо средства за набавку багера, камиона и још једног превозног средства за отпушавање канализације. Ти је неопходно да грађани увек могу да се ослоне на наше јавно предузеће а не да зову приватне предузетнике.“, рекла је Ћирић.

У оквиру буџета за наредну годину планирана су средства и за уређење Дома здравља, Културног центра, Завичајног музеја, школа у градском насељу, али и сеоским срединама, а издвојена су и средства за наставак уређења Борковца.

Како је најављено, значајна су и улагања у Туристичку организацију у овкиру које је планирано отварање сувенирнице, а општина ће и у 2023. наставити са свим социјалним и пронаталитетним мерама које је и до сада спроводила.