Промоција војног позива међу основцима и средњошколцима

Данас је у Руми одржана промоција војног позива, односно војних школа и академија у Змај Јовиној школи за основце и у Средњој стручној школи „Бранко Радичевић“.

Била је то прилика да ученици средње војне школе, као и војне академије поделе своја искуства школавања са будућим ученицима односно кадетима.

Велики број деце био је заинтересован за данашњу презентацију и то не само међу матурантима, већ и међу ђацима нижег узраста, који већ сада размишљају о свом животном позиву.

За ученике основних и средњих школа могућ је избор средње стручне војне школе, војен гимназије, војне академије, ваздухопловне војне академије или војно – медицинске академије, али најважнија је жеља за овим позивом.

Велики је значај одржавања оваквих преззентација школа, каже диреткор средње школе Мирко Зрнић, наводећи да је то најважније за ученике који сада размишљају о свом будућем позиву и евентуалном наставку школовања.

У Министарству одбране наводе и да ће ученици имати могућност да и сами посете академије како би упознали са свим оним што их очекује, а презентација војних школа је данас одржана и у две школе у Сремској Митровици.

Весна Самарџија