Пријаве за полагање пријемног испита су у току – ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“

Oтворене су пријаве за полагање пријемног испита за упис у основну музичку школу „Теодор-Тоша Андрејевић“ за школску 2024/2025. годину у Руми и издвојеним одељењима у Иригу, Старој Пазови, Пећинцима и Инђији. Све информације можете пронаћи на сајту https://muzickaskolaruma.edu.rs/upis-2/ , фејсбук и инстаграм страници школе, а за додатна питања можете позвати број телефона 022/474-042.
Припремни разред музичке школе могу да упишу ученици који су од септембра 2024. године у основној школи 1. или 2. разред, а први разред музичке школе уписују ученици који су од септембра 2024. године 3. разред у основној школи. Ученици који желе да упишу одсек соло певања треба да буду старији од 13 година.
На пријемном испиту проверава се слух (ученици интонирају обавезну песмицу „Пекарчић“ и једну дечју песмицу по слободном избору), ритам (наставник тапше кратку ритмичку линију, а ученик потом то треба да понови) и музичка меморија (наставник свира један или више тонова које потом ученик понавља неутралним слогом „ла“).
Образац за ПРИПРЕМИ РАЗРЕД:
Образац за ПРВИ РАЗРЕД: