Припреме базена за купалишну сезону

Доласком лепог времена почеле су и припреме за нову купалишну сезону на Базену “Борковац” у Руми.

Према речима Игора Дамјанчука,директора Установе спортски центар која и управља базеном, завршена је прва прирпремна фаза која је подразумевала испуштање старе воде.

“То је завршено претходних пар дана и сада крећемо у наредну фазу а то је дезинфекција базена, чишћење, уређење, што ће трајати наредних неколико дана, а након тога крећемо са уређењем околине базена, платоа, фарбањем трибина и слични радови”, објашњава Дамјанчук.

Паралелно са тим послом испитују се и пумпе и филтери, како би вода као и претходних година била чиста. Осим сјајних услова које пружа румски базен, организатори ће се потруди и да организују што више садржаја.

Оно што сада знамо дефинитивно то је да ће поново бити школа пливања, која је била претходне године, да ће бити тих неких културно уметничких садржаја, а у договору смо са још неким људима да видимо да што више употпунимо овај простор”, наводи директор Установе.

Претходна година је била најуспешнија година од како је базен отворен, па се велика посећеност очекује и ове године. Базен би требало да почне са радом у другој половини јуна, у зависности од временских прилика.

Весна Самарџија

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*