Полагањем венаца обележен 9. мај – Дан победе

Председник СО Рума Стеван Ковачевић и заменица председника Биљана Јованивић полажу венце поводом Дана победе

Полагањем венаца на Спомен обележје на Градском гробљу у Руми обележен је 9. мај – Дан победе над фашизмом и завршетак Другог светског рата. Том приликом је истакнуто да је то био највећи оружани сукоб у историји човечанства, у коме је страдало око 50 милиона људи, од којих 1.8 милиона Југословена.

“Данас се са пијететом сећамо свих оних који нису са нама, а са посебним поносом гледамо на њихову судбину и једном речју можемо рећи да су учинили велика и грандиозна дела”, рекао је председник ОО СУБНОР-а Рума Томислав Милић.

Венце на спомен обележје су прво положили представници локалне самоуправе, који су истакли да је наш народ увек био слободољубив и да управо зато и данас треба извлачити поуке из тог времена.

“Збивања која потресају међународну заједницу последњих месеци и година говоре у прилог томе да је наша обавеза да на величину жртве у борби против фашизма непрестано подсећамо јер уколико на њу заборавимо то зло нам се може врло лако вратити”, изјавио је председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић.

Венце су осим представника Општине Рума на спомен обележје у присуству грађана и свих поштовалаца народно ослободилачке борбе положили и представници СУБНОРА, политичких партија, ратних војних инвалида и ратних ветарана.

Весна Самарџија

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*