Нови мини багер за румски Водовод, наставак инвестиција у ово јавно предузеће

У склопу инвестиционог улагања у Јавно предузеће „Водовод“ у Руми данас је у рад пуштен нови мини багер који је купљен за потребе овог предузећа. Тим поводом председница Општине Рума заједно са сарадницима је посетила ово предузеће и присуствовала демонтрацији рада нове машине.
„Добили смо још једну грађевинску машину, то је мини багер, гусеничар, носивости 3,8 тона. Набавка мини багера је извршена у циљу занављања техничког капацитета тј грађевинских машина у циљу обављања послова нашег предузећа. Мини багер ће нам највише служити за радове у тим неприступачним теренима где су путни појасеви мали и где су уски ровови, тако да ће нам омогућити мало боље манипулисање у ограниченом простору“, рекла је директорка ЈП „Водовод“ Рума Снежана Бањац.
Према речима надлежних, последња оваква и једина машина коју поседује Водовод купљена је још 2004. године и ићи ће на тотални ремонт, тако да је ова нова машина била преко потребна. 

„Ово је значајно за ЈП Водовод јер ће моћи ефикасније да раде. Свима нама је опште познато да у механизацију нешег Водовода није улагано деценијама. Прошле године смо започели са великим улагањима у ЈП Комуналац, а ове године на ред је дошао Водовод, како би га оснажили  и како би ово предузеће што боље и самостално да обавља своју основну и примарну делатност која је од виталног значаја за све нас, за све становнике Општине Рума“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.
Председница је подсетила и да је пре само месец дана за  ЈП Водовод купљен нови камион кипер, а како је најавила са инвестицијама у ово предузеће ће се наставити и у наредном периоду.