Награда за новинарку Градске М телевизије Татјану Међедовић

На пригодној свечаности која је претходне суботе организована у просторијама Медија инфо центра у НовомСаду, уручене су годишње награде Друштва новинара Војводине за најзапаженија остварења у 2021, као и за остварено животно дело и допринос примени фотографије у медијима.

Татјана Међедовић, новинарка Градске М телевизије из Сремске Митровице добитница је награде Димитрије Фрушић.

Татјана Међедовић, новинарка Градске М телевизије из Сремске Митровице добитница је награде Димитрије Фрушић, коју Друштво новинара Војводине додељује за серију емисија или уређивачки рад. Међедовић је заслужено добила награду за серијал тв емисија Добродошли у Сремску Митровицу, које су за циљ имале да прикажу туристичку понуду царског Сирмијума и афирмишу потенцијале које овај град има у погледу туризма.

Награда за животно дело припала је Вршчанину Ивану Бабићу, вишедеценијском новинару „Политике“, уреднику и власнику „ТВ Лав“, Вршачких вести и радио станица „Кицош“ и „Патак“.

Годишње награде ДНВ-а додељују се уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе с верским заједницама и Градске управе за културу Новог Сада. Како је истакао председник Друштва новинара Војводине Петар Кочић, година за коју су додељена признања била је веома тешка за све, па и за рад новинара.

Према одлукама стручног Жирија, којим је, уз чланове Милоша Лазића и Петра Њарадија, председавао Боривој Миросављевић, добитник Споменице Душан Шијачки за примену фотографије у медијима је Милан Живковић. Бојана Голубовић Николић добитница је награде Јаша Томић, за најзапаженија остварења у целокупном једногодишњем стваралаштву, док је награду за аграрно новинарство др Петар Дрезгић добила Јелена Црногорац, уредница пољопривредне емисије Златна равница.

Биљана Селаковић

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*