Мировић са Кинезима о брзој пруги Нови Сад – Суботица

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са представницима конзорцијума кинеских компанија „China Railway International Co.“ и „China Communications Construction Co.“, које изводе радове на деоници брзе пруге Нови Сад – Суботица.

На састанку је истакнуто да су у току радови на доњем строју од Новог Сада до Руменке, као и на демонтажи постојеће инфраструктуре, те да је план да првих дана јуна почну радови на изградњи брзе пруге на читавој деоници.

Мировић је рекао да држава има поверења у кинеске компаније, имајући у виду све важне пројекте које су до сада реализовале на територији наше земље, а све захваљујући, како је навео, стратешком савезништву које су успоставили председници Србије и НР Кине Александар Вучић и Си Ђинпинг.

„Покрајинска влада ставила је на располагање све своје ресурсе како бисмо дали допринос и подршку реализацији овог пројекта, који је од националног значаја“, истакао је Мировић.

Председник Мировић рекао је да је за нашу државу важно да се у овом пројекту ангажује што више српских подизвођача, за шта су представници кинеског конзорцијума исказали спремност.

Заменик генералног директора конзорцијума Ћи Фенгжан захвалио је на подршци коју је Покрајинска влада спремна да пружи у реализацији овог пројекта.

Деоница брзe пруге од Новог Сада до Келебије дуга је 108 километара и на њој ће се налазити 11 станица и једно стајалиште.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*