Мировић отворио на Фрушкој гори прву е-бајк станицу у Србији за пуњење електричних бицикала

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас на Фрушкој гори прву е-бајк станицу у Србији за пуњење електричних бицикала, као и бициклистичке трке у оквиру манифестације „Tour de Fruška“, која је ове године окупила око 1.000 учесника.

„Веома сам задовољан што овогодишња манифестација ′Tour de Fruška′ већ други дан заокупља пажњу не само Врдника и Ирига, него и целокупне спортске јaвности, али и оне јавности која жели да Фрушку гору очува и да је унапреди на здрав и еколошки начин“, изјавио је Мировић, који је уједно и председник Организационог одбора манифестације.

Мировић је додао да је у том светлу данас на Фрушкој гори отворена прва станица за пуњење електричних бицикала, коју су финансирали Покрајинска влада и „Movenpick Fruške Terme“.

Председник је додао да ће на Фрушкој гори бити отворене још четири станице за напајање електричних бицикала на разним тачкама те планине.

„Од изузетног је значаја то што смо ово место ′освојили′ за спорт и за бициклизам, и на тај начин смо трасирали пут којим Врдник и Фрушка гора треба да иду – према еколошком туризму, здравом начину живота, спорту и рекреацији“, рекао је Мировић.

Према Мировићевима речима, у припреми су бројни други пројекти који се тичу уређења Фрушке горе и промоције њених садржаја. Планирано је уређење стазе на Стражилову према споменику Бранку Радичевићу, као и уређење видиковца. Такође, Покрајинска влада ће, заједно са Министарством туризма, финансирати уређење Визиторског центра на Иришком венцу. То је, како је Мировић нагласио,  важна и велика инвестиција која ће обезбедити центар у ком ће туристи који први пут дођу на Фрушку гору на једном месту добити све неопходне информације.

„Наставићемо и са развојем саобраћајне инфраструктуре. Покрајинска влада и Влада Србије ће заједнички финансирати деоницу од Врдничке куле до Врдника, а план је да радови почну ове године“, истакао је Мировић и подсетио на то да је Покрајинска влада минулих година финансирала готово комплетно уређење Гребенског пута.

Ове године у оквиру манифестације „Tour de Fruška“ одржава се МТБ маратон, Е-бајк трка, Трејл трка – Освајање Врдничке куле, Елиминатор трка, трка „Младе наде“ и дечја трка „Гас-гас“.

Данашњем догађају присуствовао је и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.