„Економијада“ и „Менаџеријада“

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста учествовали су данас у Требињу на отварању манифестација „Економијада“ и „Менаџеријада“, које се у организацији студената новосадског Одељења Економског факултета у Суботици одржавају од 9. до 13. маја. Ове манифестације су најмасовнији догађај студената економије и менаџмента из целог региона који окупља такмичаре у спортским и едукативним категоријама.

 ,,Поручујем вам да завршите факултете, да оснујете предузећа, а ми то заједно да помажемо, да запошљавамо и младе успешне студенте, попут добрих примера у Покрајинској влади и да вам, кад год можемо, будемо на располагању. Захваљујемо организационом тиму који је преузео велику одговорност да организује ово окупљање“, рекао је Иванишевић, замоливши студенте да из сунчане Херцеговине са собом понесу лепе утиске, успомене и да размене што више контаката.

 Према речима секретара Иванишевића, ови сусрети непосредно по одржавању ,,Дана Војводине“ веома су значајни због саме идеје повезивања региона, не само у привредном и туристичком, већ и у академском смислу, са посебним фокусом на омладинском удруживању, размени знања и искустава и ефикасном представљању капацитета и осталих расположивих ресурса универзитета са територије АП Војводине и са других подручја, градова и општина.

 Отварајући ову манифестацију „бацањем тројке“, секретар Баста је истакао да студентима, поред окупљања, и спорт иде од руке подједнако добро, те је у духу фер игре поручио да „набољи победи“.

 Циљ је да се заједничким снагама повежу сви релевантни актери у оквиру предстојећих догађаја, јер се на тај начин шаље снажна порука региону – да се заједничким снагама много боље могу представити ресурси како у областима привреде, туризма и спорта, тако и у домену омладинских академских капацитета.

 „Град сунца“ у Требињу овог маја, према речима организатора, окупља преко 800 учесника, студената менаџмента и економије. Ове године се „Економијада“ и „Менаџеријада“ одвијају у исто време и на истом месту, те је стога повећан квалитет знања и проширен је избор научних дисциплина у оквиру такмичења у спорту и науци која обухватају економске и менаџерске предмете.

Покрајински секретари Иванишевић и Баста састали су се данас и са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, са којим су разговарали о могућностима реализације заједничких пројеката у областима туризма и спорта и унапређењу сарадње међу младима и спортистима са подручја Требиња и градова и општина у Војводини.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*