Saopštenje za javnost Društva novinara Vojvodine Saopštenje za javnost Društva novinara Vojvodine
Povodom pretnji po ličnu bezbednost novinarki Ivani Vučićević, Društvo novinara Vojvodine smatra da je krajnje vreme da se čitava naša javnost usaglasi s tim... Saopštenje za javnost Društva novinara Vojvodine

Povodom pretnji po ličnu bezbednost novinarki Ivani Vučićević, Društvo novinara Vojvodine smatra da je krajnje vreme da se čitava naša javnost usaglasi s tim da je bilo kakav atak na lični i profesionalni integritet novinara nedopustiv, te da ga na svakom mestu i u svakoj prilici treba oštro i nedvosmisleno osuditi.
Od svih aktera naše političke scene posebno zahtevamo da nas, novinare, prestanu da koriste i zloupotrebljavaju u svrhu dnevne politike i prljave propagande.
Od drugih profesionalnih novinarskih udruženja očekujemo da stanu u zaštitu svakog ko svoj hleb zarađuje baveći se novinarskim zanatom i da prestanu da reaguju zavisno od toga da li ugroženi novinari pripadaju njihovom, ili nekom drugom miljeu.

Predsednik DNV
Petar Kočić

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.