Saopštenje ComNet mreže: Osude zbog pretnji direktorki Studija B

Udruženje elektronskih medija „ComNet“ osuđuje napade na kolege novinare koji nisu ni prestali, već gradacijom eskaliraju do mere da je nakon gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji „Studio B“ direktorki i glavnoj i odgovornoj urednici Ivani Vučićević rečeno da će je „progutati mrak“.

Shvatili smo svi da su to ljudi bez skrupula i bilo kakvog kodeksa ponašanja i da onima koji ne rade posao po njihovoj meri upućuju najbesramnije pretnje. Ako će nekoga da „proguta mrak“ to je jasna i javna pretnja, stoga molimo nadležne organe da preduzmu sve mere da zaštite našu koleginicu Ivanu Vučićević, a novinarskim udruženjima poručujemo da moraju stati u odbranu novinara i novinarske profesije.

Udruženje elektronskih medija „ComNet“ smatra da pretnje upućene koleginici i glavnoj i odgovornoj urednici „Studija B“ Ivani Vučičević predstavljaju atak na njenu ličnu bezbednost što je nedopustivo i zahtevamo da oni koji danima prete ženama i novinarima budu procesuirani u skladu sa zakonom naše države.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*