Rumljani još jednom pokazali savesnost i humanost (VIDEO) Rumljani još jednom pokazali savesnost i humanost (VIDEO)
Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta “Ruma” i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, održana je u prostorijama Kulturnog centra “Brana... Rumljani još jednom pokazali savesnost i humanost (VIDEO)

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta “Ruma” i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, održana je u prostorijama Kulturnog centra “Brana Crnčević” u Rumi. Kako su zalihe krvi izrazito smanjene, organizatori su zadovoljni sa svakom prikupljenom jedinicom krvi.

Rumljani su još jednom pokazali svoju savesnost i humanost, ispred kulturnog centra, u kome se organizovala akcija dobrovoljnog davanja krvi. Bilo je mnoštvo građana koji su došli da svojim gestom nekome pomognu. Kako je istakla doktorka Milana Beronja zadovoljni su odzivom i veruju da će, s obzirom na kraj letnjeg perioda, na predstojećim akcijama davalaca biti sve više.

Danas je akcenat bio na prikupljanju krvi 0 i A krvne grupe, ali svakako da ni  druge nisu zanemarene. I ovaj put, kako je istakla doktorka upućuju apel svim građanima da budu humani i odazovu se budućim akcijama, jer je krv uvek potrebna i nekome može spasiti život. Današnja akcija je realizovana uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID19.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar