U jedinstvenom vinogradu u Sremu počele pripreme pred berbu (VIDEO) U jedinstvenom vinogradu u Sremu počele pripreme pred berbu (VIDEO)
Učenici Srednje poljoprivredno-prehrambene škole “Stevan Petrović Brile” u Rumi počeli su pripremu vinove loze pred berbu grožđa. U toku je zelena rezidba, što je... U jedinstvenom vinogradu u Sremu počele pripreme pred berbu (VIDEO)

Učenici Srednje poljoprivredno-prehrambene škole “Stevan Petrović Brile” u Rumi počeli su pripremu vinove loze pred berbu grožđa. U toku je zelena rezidba, što je i prilika da učenici pokazu na terenu sve ono što su učili tokom nastave. Gorždje je dobro rodilo, dobrog je kvaliteta, a berba će početi za nekoliko dana.

Učenici rumske poljoprivredne škole, smer vinogradr – voćar sa nstrpljenjem su čekali početak nove školske godine i poslove koji ih na terenu čekuju. Prvi takav posao je zelena rezidba. U zasadu vinove loze su visokokvalitetne vinske sorte koje su podložne razvoju bolesti, posebno u vremeskim uslovima kakvi su bili ove godine. Ipak grožđe obećava dobar rod, a neće manjkati ni kvalitet.

Sve ono što se radi u zasadima i jabuke i vinove loze delo je učenika te škole, jedinstvene u Sremu. Praktična nastava je najvažniji deo školovanja, pa ne čude dobri rezultati u proizvodnji. Berba vinove loze se očekuje već za nekoliko dana. Deo roda biće preradjen u vino, a čim se to završi učenici će započeti i berbu jabuke. Ostaje samo da vremesnki uslovi budu povoljni kako bi se sve što je planirano i završilo.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar