Pomoć i nega u kući za invalidna i ostarela lica Pomoć i nega u kući za invalidna i ostarela lica
Usluga POMOĆI I NEGE U KUĆI ZA OSTARELA I INVALIDNA LICA, se realizuje od 2007.god.različitim intenzitetom i obuhvatom pojedinih grupa korisnika, kao i izvorima... Pomoć i nega u kući za invalidna i ostarela lica

Usluga POMOĆI I NEGE U KUĆI ZA OSTARELA I INVALIDNA LICA, se realizuje od 2007.god.različitim intenzitetom i obuhvatom pojedinih grupa korisnika, kao i izvorima finansiranja. Sada je u njoj angažovano 22 radnika i to 1 med.sestra, 3geronto negovateljice i 18 geronto domaćica.

Pored gradskog područja, uslugom je pokriveno i 13 sela rumske opštine. Angažovani radnici obavljaju poslove u interesu i za potrebe korisnika usluga na terenu, u domovima ostarelih lica ali i van njihovih domova, a za njihove potrebe, u javnim preduzećima i ustanovama u gradu i drugim resursima zajednice koje oni lično ne mogu da posećuju. U domovima korisnika obavljaju se svi normativima i standardima predviđeni poslovi i radni zadaci, a u skladu sa procenjenim stanjem i potrebama svakog korisnika usluga ponaosob tj. individualnim planom zaštite korisnika.

Pored toga je za 30 staračkih domaćinstava obezbeđena telesistencija Kompanije „Kontakta“ preko tzv. „ SOS dugme spasa“, koje korisnicima pruža 24-ro satnu pomoć u stanjima povećane ugroženosti. Celokupno finansiranje usluge finansira lokalna samouprava.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar