Pomoć i nega u kući za invalidna i ostarela lica

Usluga POMOĆI I NEGE U KUĆI ZA OSTARELA I INVALIDNA LICA, se realizuje od 2007.god.različitim intenzitetom i obuhvatom pojedinih grupa korisnika, kao i izvorima finansiranja. Sada je u njoj angažovano 22 radnika i to 1 med.sestra, 3geronto negovateljice i 18 geronto domaćica.

Pored gradskog područja, uslugom je pokriveno i 13 sela rumske opštine. Angažovani radnici obavljaju poslove u interesu i za potrebe korisnika usluga na terenu, u domovima ostarelih lica ali i van njihovih domova, a za njihove potrebe, u javnim preduzećima i ustanovama u gradu i drugim resursima zajednice koje oni lično ne mogu da posećuju. U domovima korisnika obavljaju se svi normativima i standardima predviđeni poslovi i radni zadaci, a u skladu sa procenjenim stanjem i potrebama svakog korisnika usluga ponaosob tj. individualnim planom zaštite korisnika.

Pored toga je za 30 staračkih domaćinstava obezbeđena telesistencija Kompanije „Kontakta“ preko tzv. „ SOS dugme spasa“, koje korisnicima pruža 24-ro satnu pomoć u stanjima povećane ugroženosti. Celokupno finansiranje usluge finansira lokalna samouprava.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*