Magija “Novosadskog Winterfesta” Magija “Novosadskog Winterfesta”
“Novosadski Winterfest” našao se na listi najlepših božićnih marketa na Starom kontinentu. Po mišljenju Internet portala “European Destinations” i Evropske komisije, ovaj market, iako... Magija “Novosadskog Winterfesta”

“Novosadski Winterfest” našao se na listi najlepših božićnih marketa na Starom kontinentu. Po mišljenju Internet portala “European Destinations” i Evropske komisije, ovaj market, iako jedan od najmlađih u regionu, uspeo je da privuče i svojom lepotom zaseni veliki broj turista.
Raspevana jelka simbol je novosadskog božićnog marketa, a na njoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz Vojvodine, koji pevaju na 10 različitih jezika! Ove godine posetioce očekuje mnogo novog sadržaja. Planirana su predavanja o tome kako se Božić nekada slavio, zatim Božićni konecrt u Muzeju Vojvodine kao i Božićni filmski maraton. Kao i svake godine, i ove nas očekuje veliki broj kućica u kojima turisti mogu da pojedu perece, kobasice, da se zaslade uz tradicionalne slatkiše ili ugreju uz kuvano vino. Pored svega toga, uživaće i u nastupima novosadskih muzičara koji će se potruditi da na repertoaru bude za svakog po nešto, od klasične, preko pop muzike, do malo alternativnijeg zvuka poznatih novosadskih DJ-eva.
Ispred Katedrale postavljen je novogodišnji fijaker koji prevozi Novosađane i turiste tokom trajanja “Winterfesta” u razgledanje glavnog trga u Novom Sadu. Takođe, organizatori su se pobrinuli i za to da dok roditelji uživaju u hrani, piću i muzici njihovi najmlađi mogu da uživaju u vožnji na “Carouselu”. Ovogodišnji, četvrti po redu “Novosadski Winterfest” trajaće do 30.12.2019 godine.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar