Magija „Novosadskog Winterfesta“

„Novosadski Winterfest“ našao se na listi najlepših božićnih marketa na Starom kontinentu. Po mišljenju Internet portala „European Destinations“ i Evropske komisije, ovaj market, iako jedan od najmlađih u regionu, uspeo je da privuče i svojom lepotom zaseni veliki broj turista.
Raspevana jelka simbol je novosadskog božićnog marketa, a na njoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz Vojvodine, koji pevaju na 10 različitih jezika! Ove godine posetioce očekuje mnogo novog sadržaja. Planirana su predavanja o tome kako se Božić nekada slavio, zatim Božićni konecrt u Muzeju Vojvodine kao i Božićni filmski maraton. Kao i svake godine, i ove nas očekuje veliki broj kućica u kojima turisti mogu da pojedu perece, kobasice, da se zaslade uz tradicionalne slatkiše ili ugreju uz kuvano vino. Pored svega toga, uživaće i u nastupima novosadskih muzičara koji će se potruditi da na repertoaru bude za svakog po nešto, od klasične, preko pop muzike, do malo alternativnijeg zvuka poznatih novosadskih DJ-eva.
Ispred Katedrale postavljen je novogodišnji fijaker koji prevozi Novosađane i turiste tokom trajanja „Winterfesta“ u razgledanje glavnog trga u Novom Sadu. Takođe, organizatori su se pobrinuli i za to da dok roditelji uživaju u hrani, piću i muzici njihovi najmlađi mogu da uživaju u vožnji na „Carouselu“. Ovogodišnji, četvrti po redu „Novosadski Winterfest“ trajaće do 30.12.2019 godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*