COMNET najoštrije osuđuje blokadu RTS-a COMNET najoštrije osuđuje blokadu RTS-a
Povodom blokade RTS-a, koju sprovodi deo opozicionih stranaka, Udruženje elektronskih medija COMNET je izdalo sledeće saopštemje: “Udruženje elektronskih medija COMNET najoštrije osuđuje blokadu RTS-a... COMNET najoštrije osuđuje blokadu RTS-a

Povodom blokade RTS-a, koju sprovodi deo opozicionih stranaka, Udruženje elektronskih medija COMNET je izdalo sledeće saopštemje:

“Udruženje elektronskih medija COMNET najoštrije osuđuje blokadu RTS-a koju nezakonito sprovodi deo opozicionih stranaka. Ovaj nezapamćen pritisak na medije i slobodu govora nedopustiv je, pre svega, jer je reč o kršenju Zakona o javnom servisu, koji RTS-u garantuje nezavisnost u uređivanju i sprovođenju uređivačke politike. Takođe, podsećamo, da je pravo na slobodu govora i izražavanja garantovano Ustavom Republike Srbije, pa ovakav vid protesta predstavlja udar i na najviši pravni akt zemlje. Solidarišući se sa kolegama, COMNET pruža nedvosmislenu podršku svim zaposlenima na RTS-u i poziva ih da ne podležu pritiscima, već da nastave da rade svoj posao časno i profesionalno, kao do sada u skladu sa principima novinarske profesije. Još jednom ističemo da pozivi zaposlenima u javnom servisu da se stave u službu bilo koje stranke narušavaju demokratske principe i pokazuju nedopustive težnje dela opozicionih političara da utiču na nezavisno izveštavanje novinara”.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar