Зорица Брунцлик и Тап 011 наступили у оквиру Културног лета у Руми

Викенд за нама био је у знаку културног лета у Руми. Прво је у петак увече пред препуним Градсксим тргом у руми наступила дива наше традиционалне и народне музике Зорица Брунцлик у тандему са својим супругом хармоникашем Мирољубом Кемишем.

Низали су се хитови уз које су Румљани углас певали попут „Када би ме питали“, „Тамо где си ти“ „Бранили су нашу љубав“, „Авлије, авлије“, „Откопано јелече“. Зорица није крила узбуђење пред наступ, али како каже после толико година каријере, нема места за трему.

Иако је у својој вишедеценијској каријери наступала скоро свуда по свету, у Руми је тек сада наступила по први пут.

Такође, по први пут, али у овом веку, наступила је и енергична поп група „Тап 011“ која је забављала Румљане свих генерација уз хитове Бунда, Пекара, Јегуља, Досадан дан.

Оригинална постава једне од најпопуларнијих група деведесетих година у саставу Ивана Петерс, Гоца Тржан, Милан Бојанић, Ђорђе Пајовић и Петар Ступар направила је одличну журку на Градском тргу у Руми.

Румско културно лето наставља се у среду, 17. Августа када од 18 сати следи промоција књиге „Људски додир“ у Културном центру, а након тога такође у Културном центру у четвртак од 21 сат следи извођење представе „Ноћ у кући господина Колака“. За петак је најављен концерт Гауда Паја и Ангелина од 21 сат.